top of page
persooneel%252520groep_edited_edited_edi

Over ons

backround_black_new_edited.jpg

Wie zijn wij?
Wij zijn Lars Wicherson en Sven Wicherson. Twee broers die met samen nog een vriend (ex-eigenaar Daan Wielens) eind september 2017 eigenaar van Forsaken Escape Room in Deventer werden. Het begon allemaal in september 2017 met de kamer "The Classroom" die zeer positief werd ontvangen. Om deze reden zijn wij onze 2e kamer gaan bouwen "The Clinic". Deze is geopend sinds september 2020.

Waarom zijn wij een escape room begonnen?
Voordat wij met het idee begonnen om een escape room te beginnen gingen wij als hobby vaak langs escape rooms. Naar mate wij vaker escape rooms deden merkten wij dat het niveau heel verschillend is tussen de escape rooms. We liepen er steeds vaker tegenaan dat de kamer gewoon niet goed in elkaar zat. Bij de één waren de puzzels heel onduidelijk, bij de ander was het personeel helemaal niet bezig met de gast en konden ze ook niet met feedback omgaan en bij de ander was er helemaal geen sfeer in de kamer. We merkten gewoon dat de eigenaren meer bezig waren met geld te verdienen dan met een goede escape room maken. Nadat wij voor de zoveelste keer weer teleurgesteld weggingen van een escape room zaten wij in de auto en kwamen wij op een idee om misschien zelf een escape room te gaan maken. We kunnen trouwens wel zelf zeggen dat anderen slecht zijn, maar dan is het de taak aan ons om te laten zien dat wij het beter kunnen. We zijn toen een jaar lang elke week samengekomen om de hele kamer te gaan bedenken voor "The Classroom". Tijdens dat jaar hebben wij alle drie met onze bijbaan geld ingezameld om onze kamer te kunnen realiseren. Dus toen wij het hele plan hadden en het geld op een bank hadden gezet zijn we een pand gaan zoeken. Met heel veel geluk kregen wij de kans om in de Gasfabriek in Deventer onze escape room in een atoombunker te bouwen. De kamer hebben wij drieën met een beetje hulp van familie en vrienden helemaal zelf gebouwd. En sinds eind september 2017 kunnen wij groepen ontvangen en de reacties zijn erg positief. Uiteraard omdat de reacties zo positief waren zijn wij aan onze 2e kamer begonnen rond augustus 2019. Na een jaar bouwen aan de nieuwe kamer kon "The Clinic" open gaan begin september 2020. In de corona tijd hebben wij niet stil gezeten. Ondanks dat we niet open konden hadden wij plannen voor een 2 persoonskamer. "The Contamination" werd gebouwd van begin 2021 en ging open in juni 2021.

Wat zijn onze plannen?
Ondanks dat onze eerste drie kamers "af" zijn, hebben wij hier af en toe nog wat ideeën over om deze kamers beter te maken. Om deze reden blijven wij deze kamers dan ook aanpassen om de beleving nog beter te maken. Naast dat wij onze huidige kamers beter proberen te maken hebben wij als doel om nog een vierde grote kamer te bouwen. Hiervoor hebben wij nog een grote ruimte. De plannen die wij hierna hebben zijn nog onduidelijk maar wij zijn nog wel even zoet!

Wat maakt onze kamers zo tof?

Bij ons draait het om het hele plaatje. Wij hebben geprobeerd om onze kamers zo te maken dat het verhaal klopt bij de kamer,  dus de puzzels en de sfeer. Naast dit willen we ook mensen uitdagen. Hier hebben wij voor gekozen omdat wij willen dat het een uitdaging is voor iedereen, maar dat de kamers ook wel te halen zijn voor iedereen. Ons slagingspercentage van "The Classroom" ligt dan ook op ongeveer 40% en de mensen zijn zeker niet ontevreden als ze het niet gehaald hebben. De mensen betalen tenslotte voor 60 minuten speelplezier bij "The Classroom". "The Clinic" is een ervaring van 75 minuten. Uiteraard hebben wij ook hier geprobeerd om iedereen zo lang mogelijk van deze 75 minuten te laten genieten. "The Contamination" is een kamer speciaal gebouwd voor 2 personen en dat zie je ook terug in de prijs. Zo is er voor ieder wat wils. Wij hebben onze kamers zo gemaakt zoals wij hem ergens anders zouden willen aantreffen. Dus heb jij zin in een uitdaging  bij een escape room met een goede sfeer en leuk personeel? Kom dan ontsnappen bij Forsaken Escape Room!

Meet The Team

Forsaken Deventer Lars Wicherson profielfoto

Lars Wicherson

(Eigenaar)

Afgestudeerd als HBO-ICT'er

Forsaken Deventer Sven Wicherson profielfoto

Sven Wicherson

(Eigenaar)

Sportinstructeur bij Defensie

bottom of page